Lepota

Pedikura

Želite imeti urejena stopala, zdrave in lepe nohte, a vam domača nega ne uspeva najbolje? Ponujamo vam pedikuro, ki zajema nego stopal in nohtov na nogi ter vključuje preventivne ukrepe za zgodnje odkrivanje morebitnih okužb ali drugih problemov.  Pedikura predstavlja užitek, a je hkrati dolgoročno zagotavljanje zdravja. S pravilno nego stopal preprečujemo nastanek vraščenih nohtov, kurjih očes, otiščancev, razpok ali ragad in različnih deformacij prstov ter nohtov. Glede na potrebe vaših stopal in kože vam svetujemo nadaljnjo nego doma, s čimer se izognemo marsikateri težavi in dosežemo, da vaša stopala in nohti ostanejo zdravi, funkcionalni in s tem lepi.  

P R E D S T A V I T E V   S T O R I T E V

Klasična pedikura

Pedikura zajema nego stopal in nohtov na nogi. Prične se z namakanjem nog v zeliščni kopeli, sledi   odstranjevanje odvečne kože ter piljenje te ; čiščenje obnohtnih kanalov, krajšanje nohtov ter odstranitev vseh nepravilnosti, ki so se pojavile na stopalih in ne zahtevajo medicinske pedikure. Zaključimo jo z negovalno kremo, ki jo vmasiramo v stopala. Posvetimo se tudi negi nohtov in lakiranju po vaši želji. Odločite se lahko tudi za Gelish (več otem). Pri pedikuri uporabljamo priznano nemško kozmetiko Gehwol Fusskraft (več otem).

Medicinska pedikura

Medicinska pedikura predstavlja obravnavo in odpravljanje težav na stopalu, ki jih ne moremo odpraviti s klasično pedikuro. V sklopu medicinske pedikure saniramo glivične nohte, vraščene nohte, kurja očesa, otiščance, bradavice, poškodbe ali deformacije nohtov, odstopanje nohtne plošče, razpoke ali ragade na petah in podobno. Vsaka od navedenih težav zahteva individualno obravnavo in določen čas, da se težava sanira, odpravi in doseže zdravje stopal ali nohtov. Čas odprave posamezne težave  je odvisen predvsem od stopnje prizadetosti. Bistveno je, da je pediker strokovno usposobljen, saj lahko navedene težave vodijo v resne zaplete, če niso ustrezno obravnavane. Pomemben del medicinske pedikure je pravilno svetovanje glede nege stopal in nohtov kot tudi svetovanje kako se izogniti številnim težavam,ki so lahko tudi posledica nepravilne obutve. Kadar opazite kakršnekoli zgoraj navedene težave, je priporočljivo, da ne odlašate zaradi strahu pred bolečinami, ampak se takoj odločite za medicinsko pedikuro.

Medicinska pedikura za diabetike

Posebno pozornost morajo svojim stopalom posvečati sladkorni bolniki pri katerih so težave s stopali posledica nevropatije, ishemije in infekcije. Zapleti se lahko pojavijo pri vsakem diabetiku, čeprav ima krvni sladkor urejen in se zdravi le z dieto.Vsakodnevno samopregledovanje nog, posebej podplatov, nohtov in medprstnih prostorov je obvezno, če želimo pravočasno preprečiti zgodnje bolezenske spremembe. in nepravilna nega stopal in nohtov privede do različnih obolenj, ki se lahko zelo zapletejo. Zaradi tega je redna in strokovna nega v okviru medicinske pedikure za diabetike najboljša preventiva pred pojavom diabetičnega stopala. Gre za enega hujših zapletov pri sladkorni bolezni, ki lahko vodi do razjed na stopalu in v  skrajno stopnjo odmrtje tkiva (gangrena), kjer je edini možni poseg amputacija prstov, stopala oziroma dela noge pod ali nad koleni. Diabetik sam velikokrat ne prepozna dovolj hitro okoliščin, ki vodijo v pojav diabetičnega stopala, kot so okvara živcev, slaba prekrvavitev, okužba ali deformacija stopala. Vsem diabetikom zato priporočamo redno pedikuro za zagotovitev, da ne pride do težav, ki jih lahko ogrožajo.

Vraščen noht – namestitev sponke

Vraščen noht lahko nastane zaradi nepravilnega striženja nohta, nošenja neprimernih čevljev, motnje v rasti, prekomerne dolžine prsta ali druge prirojene deformacije prstov. Najbolj pogosto se pojavi na palcu tako pri ženskah kot moških in tudi otrocih. Vraščen noht se vrašča v okoliško mehko tkivo, kar povzroča bolečine, vnetje in včasih bakterijsko okužbo, ki se lahko ognoji. Vraščen noht lahko vodi v resne posledice, zato z zdravljenjem ne smemo odlašati. Priporočamo vam takojšen obisk pedikerja. Glede na način in stopnjo vraščenosti, ugotovljene pri strokovnem pregledu, izberemo postopek za najučinkovitejšo sanacijo z uporabo najnovejših tehnik in metod, ki so neboleče in učinkovite ter hitro dosežejo svoj namen. Tudi bolečine v glavnem izginejo že v začetni fazi postopka sanacije vraščenega nohta.

Kurje oko

Kurje oko nastane na mestu, kjer se pojavlja povečan pritisk zaradi neustrezne obutve (pretesni čevlji ali čevlji, ki se slabo prilegajo nogi), lahko pa je tudi posledica deformacij prstov ali stopal ali neprimerne hoje (velikokrat pri športnih aktivnostih). Če je na mestu trajajočega pritiska kost, reagira koža s povečano tvorbo kože, ki postane trda, poroženela, odebeljena in raste pod kožo v obliki stožca. Središče kurjega očesa, trden, voskast stržen, lahko sega globoko v podkožje. Po tem bolečem jedru, ki sega globoko v kožo, najlaže prepoznamo kurje oko. Pri vsakem pritisku (hoja, tek) povzroča kurje oko
bolečine zaradi pritiska na občutljive živce in tkivo v koži, ki jih pogosto spremlja vnetje in nevarnost infekcije. Ločimo več vrst kurjih očes. Najpogostejše je trdo kurje oko, ki se pojavi kjer koli na stopalu. Običajno se pojavi na zunanjem delu palca ali mezinca na nogi, saj sta to točki, kjer najpogosteje prihaja do pritiska. Manj pogosto je mehko kurje oko, ki se pojavi med prsti stopala.

Odstranitev pritiska in s tem bolečine zaradi kurjega očesa lahko dosežemo z vložki ali drugimi preparati, a samega problema s tem ne rešimo. Kurja očesa moramo odstraniti. Sama sanacija kurjega očesa je postopek odstranitve kurjega očesa v celoti, saj se samo tako trajno prepreči lokalno povečan pritisk na kritičnem predelu. Najprej odstranimo odvečno trdo kožo in nato stržen, ki je na sredini in je vzrok bolečine. Priporočamo odstranitev kurjega očesa s strani strokovnega pedikerja.  Rezultat neustrezne obravnave je lahko vnetje tkiva okoli kurjega očesa in s tem otežena in izrazito bolj boleča odstranitev kurjega očesa.

Otiščanec

Otiščanci na nogah nastanejo zaradi neustrezne obutve, neustreznih nogavic, deformacij ali drugih nepravilnosti. Otiščanec je otrdelo mesto na koži, površinska zadebeljena poroženela tvorba, ki je postalo debelejše in trdo zaradi stalnega trenja, pritiska ali podobnega draženja in je reakcija telesa zaradi zaščite občutljive kože, kjer koža pritiska ali drgne ob kost. Otiščanci se pojavljajo med prsti, vrh sklepov nožnih prstov, na petah, na blazinicah pod prsti in podobno. Od kurjih očes se razlikujejo, ker so izrazito površinski. Prav tako kot pri kurjih očesih je odstranitev otiščancev bolje prepustiti  trokovnemu pedikerju. Posebej velja to za sladkorne bolnike, bolnike z motnjami obtočil in aterosklerozo.

Glivične okužbe nohtov

Glivične okužbe nohtov prepoznamo po tem, da nohti začnejo spreminjati barvo (postanejo belkasti, rumenkasti ali rjavkasti). V kolikor okužbe ne opazimo pravočasno in je ne zdravimo, se začne spreminjati struktura in oblika nohta (noht se začne debeliti, lomiti, postane krhek in moten, lahko odstopi od nohtne posteljice). To lahko vodi do različnih deformacij (vraščanje nohta, zadebelitev nohta, neprijeten vonj, ipd.), poškodb in bolečin, predvsem pa se okužba pogosto razširi na ostale nohte. Okužba se večkrat začne na konici nohta in se širi po celem nohtu vse do nohtnega korena. Blage ali prikrite okužbe težko zaznamo in predolgo čakamo z iskanjem strokovne pomoči. Zelo pomembno je, da z zdravljenjem pod strokovnim nadzorom pričnemo takoj, ko kužbo opazimo.

Razpoke ali ragade

Razpoke ali ragade na petah nastanejo zaradi prekomerno suhe in poroženele kože. Čeprav se nanje gleda izključno kot na kozmetično nadlogo, vodijo v resne zdravstvene zaplete, če niso pravočasno in ustrezno sanirane. Če jih ne saniramo, se poglabljajo in lahko povzročijo hude bolečine ter nevarnost infekcij oziroma okužb. Razpoke očistimo in odstranimo trdo kožo ter jo zaščitimo, da se razpoke zacelijo. Po sanaciji razpok na peti je potrebno nadaljevati z ustrezno nego doma, ki vam jo priporočamo po sanaciji razpok na peti ter vam ponudimo tudi ustrezne proizvode za čim večji učinek.

Rešitev za poškodovane in deformirane nohte – protetika

Večkrat se soočimo z odstopom nohta zaradi mehanske poškodbe ali bolezni ali odstopom nohtne plošče. Rešitev problema predstavlja nohtna protetika, kjer namestimo umetno ploščo nohta z medicinskim gelom, s katerim zapremo nohtno površino, izravnamo utore in deformacije v nohtih. Umetna plošča nohta je po videzu zelo podobna naravnemu nohtu. Namestitev je neboleča in ima terapevtski učinek (spodbuja pravilno rast deformiranega nohta).

Manikura

Roke so tiste, ki največkrat predstavljajo prvi fizični stik s človekom. So tako rekoč prvi odraz nas samih. Negovane roke in negovani nohti dajejo topel in nežen stisk roke, dlani ter naredijo prvi vtis. Manikura predstavlja nego rok in nohtov roke ter je danes osnovni del nege tako za ženske kot moške. Ponujamo vam klasično (naravno) manikuro, kjer je izhodišče lepega, estetskega videza rok in nohtov najprej njihovo zdravje in načini za dosego naravne lepote rok in nohtov.

Klasična (naravna) manikura

Ker tudi roke potrebujejo hranilne snovi, saj so prav roke največkrat izpostavljene različnim negativnim vplivom okolja, se pri manikuri najprej posvetimo negi kože. Manikuro lahko izvajamo z namakanjem ali brez, nakar naredimo piling, sledi maska, katero lahko obogatimo s parafinsko oblogo (priporočamo predvsem v zimskem času in pri ljudeh s sklepno revmo) Masko in parafinsko kopel pustimo delovati vsaj 20 min, nakar uredimo obnohtno kožico, krajšamo in oblikujemo nohte ter nahranimo in navlažimo kožo ob nohtih in prav tako kožo rok. Roke nežno zmasiramo, da dosežemo prožnost in voljnost ter pospešimo prekrvavitev. Po negi se na željo stranke nanese hranilen lak za nohte (podlak, lak, nadlak). Nego zaključimo z nanosom ojla ob obnohtno kožici.

Gelish

Gelish pomeni lakiranje nohtov s permanentnim lakom, ki se suši pod LED lučko. Obstojnost permanentnega lakiranja je daljša kot v primeru lakiranja z navadnim lakom in zavisi od blagovne znamke permanentnega laka in kvalitete vaših nohtov. Nanaša se vsaka dva do tri tedne. Nohtom daje naraven videz (nohti so ustrezno tanki, a trpežni). Gelish laki se odstranjujejo z nohta s profesionalnimi topili proizvajalca. Postopek odstranitve gelish laka traja približno 15-20 minut. Pri tem se odstrani ves lak, medtem ko nohtna plošča daje naraven in nepoškodovan videz.

Nega obraza

Nega obraza vaši koži zagotavlja naravno, nežno in učinkovito zaščito vaše kože pred negativnimi vplivi okolja, hkrati pa jo očisti morebitnih nečistoč in jo osveži. Povrne ji mehkobo in ravnovesje, jo nahrani in obogati.

Izhodišče za nego obraza je določitev tipa in stanja vaše kože obraza. Koža obraza je lahko mastna in svetleča, pore so lahko zamašene, koža nečista ali aknasta. Lahko je suha, skoraj luskasta in brez sijaja – kuperozna koža, ki z leti kaže vedno več popokanih kapilar.  Koža lahko odraža pretirano sončenje- hiperpigmentacija ali druge probleme kot so mešički pod očmi, zabuhel obraz ali utrujenost. Pri stanju kože gre v večini za porušen oz. poškodovan hidrolipidni film. To je zaščitni sloj kože, kjer se neprestano uravnava izguba vlage in ravnovesje lipidov.

S pravilno nego obraza, ki jo izvajamo s kozmetičnimi izdelki blagovnih znamk Dr.Spiller in Babor iz Nemčije Gerard’s iz Italije ter Cholley iz Švice, bomo poskrbeli za pravilno obravnavo ter ravnovesje vlage in lipidov v koži, saj vemo, da je koža vsakega obraza tako individualna kot vsak med nami.

Kaj vključuje nega obraza?

 • Površinsko čiščenje je 1. faza obravnave kože obraza
 • Analiza kože, s katero določimo stanje in tip kože, na podlagi katere potem tudi
  izberemo primerno nego, ki bo sledila.
 • Peeling (lahko se odločimo za dermobrazijo) s katerim odstranimo vse odmrle
  celice in pripravimo kožo na globinsko čiščenje.
 • Parna kopel zmehča povrhnjico in odpre pore, da je koža pripravljena na
  globinsko čiščenje,
 • Globinsko čiščenje pri katerem saniramo ogrce, mozolje in druge nepravilnosti, ki
  so nastale na koži. (Zelo pomembno je, pravilno prepoznati tvorbe na sami koži.)
  Po postopku kožo primerno dezinficiramo in pomirimo.
 • Ultrazvok, kjer z mikromasažo aktiviramo celice, ki proizvajajo kolagen, vtremo
  ampulo (izberemo glede na potrebo kože). Terapija z ultrazvokom gladi vezivno
  tkivo, koža pa postane bolj gladka in napeta.
 • Nanos maske, ki kožo pomiri, nahrani, učvrsti in ji da ponoven sijaj.
 • Posvetimo se še obrvem, katere ustrezno oblikujemo in odstranimo vse tiste
  odvečne dlačice na obrazu, ki niso potrebne.
 • Nego zaključimo z izbrano kremo in nežno sprostitveno masažo obraza.

Depilacija

Svet se spreminja. Tisto, kar je bilo včasih naravno in lepo, danes ni več estetsko. Ne samo ženske, tudi moški ne želijo imeti dlak po vsem telesu. Ponujamo vam depilacijo obraza (brada in predel nad zgornjo ustnico), nog in rok, pazduhe in hrbta ter bikini predela (ne izvajamo brazilske depilacije).

Depilacijo izvajamo s toplim naravnim voskom. Postopek zagotavlja relativno dolgo brezskrbno obdobje, preden se dlake ponovno pojavijo in je potrebno postopek ponoviti. Ne povzroča alergij, vraščenosti dlačic, koža je nežna na dotik in mehka. Uporabljamo kvalitetne materiale, ki zagotavljajo najboljše za naše stranke. Kako pogosto je potrebno ponoviti postopek? Zelo različno. A s ponavljanjem postopka se število dlačic zmanjša in stanjša.

Postopek je relativno preprost. Dlake morajo biti dolge vsaj 0,5 cm. Topli vosek namažemo na predel, kjer želimo odstraniti dlačice, in nanj položimo trak. Pogladimo trak, da se dlačice sprimejo z voskom in trakom ter hitro potegnemo v nasprotni smeri rasti dlačic. Po zaključenem postopku kožo pomirimo z zato namenjenim oljem ter je očistimo odvečnega voska in lepljivosti.

Masaža

 • Masaža celega telesa
 • Masaža hrbta
 • Terapevtska masaža
 • Anticelulitna masaža
 • MADEROTERAPIJA

Limfna drenaža

Moderna mikroprocesorsko krmiljena aparatura s posebno nadtlačno črpalko vpihava zrak pod določenim – nastavljivim tlakom v pnevmatično ločene, a mehansko združene manšete. GREEN PRESS 12 ima več stalnih, računalniško vodenih programov, ki omogočajo različno zaporedje polnjenja posamičnih komor manšet in tudi število polnih komor in/ali manšet. Poleg stalnih programov je mogoče ustvarjati tudi lastne, ki jih po želji brišemo ali spreminjamo. Sestaviti je mogoče enostavne (eno samo zaporedje polnjenja komor) ali kompleksne (več različnih zaporedij polnjenja komor) programe. Parametri programov – tlak v manšetah, trajanje kompresije, trajanje premora med kompresijami in trajanje pavze – so individualno nastavljivi in prilagodljivi vsakemu pacientu posebej.

Na voljo so manšete dveh vrst. Za oboje je značilno, da so septirane – iz več pnevmatsko ločenih komor, ki se delno prekrivajo in tako omogočajo najbolj fiziološki način limfne drenaže. Razlikujejo se le po načinu aplikacije na pacienta in vrsti materiala, iz katerega so izdelane. Aparat ima dvanajst ločenih priključkov za posamezne komore na manšetah. Priključiti je mogoče vse manšete za hkratno limfno drenažo obeh nog, zadnjice in trebuha. Posebej je mogoče drenirati tudi eno ali obe roki.

Njen terapevtski učinek je nenadomestljiv tako v zgodnji kot v pozni fazi rehabilitacije mnogih patologij. Priporočamo jo tudi ustrezno usposobljenim kozmetičnim salonom, ki pod strokovnim vodstvom izvajajo limfno drenažo kot eno izmed preventivnih metod v boju proti celulitu. V kombinaciji z drugimi anticelulitnimi metodami da zelo dober rezultat.

INDIKACIJE:
Medicinske:
• primarni limfatični edem
• sekundarni limfatični edem
• edem po poškodbi
• kronična venska insuficienca
• varice, stanja po operaciji ožilja
• razjede goleni
• profilaksa venske tromboze
Kozmetične:
• povečana telesna teža
• občutek težkih nog
• celulit

KONTRAINDIKACIJE:
• edemi pri popuščanju srca
• jetrni edemi
• insuficienca ledvic
• tromboza
• tromboflebitis
• vročica
• tuberkuloza
• aktivni rakavi proces
• mikro in makroangiopatije pri diabetesu,
• mb. Burgerju, mb. Raynaudu

Znamke negovalne in druge kozmetike

Gewhol Fusskraft (podjetje Eduard Gerlach GmbH)

Blagovna znamka z družinsko tradicijo od leta 1868, ki izhaja iz nemškega Lübbecka. Od leta 1961 se je v okviru podjetja Gewhol razvila vrhunska kozmetika za nego nog z imenom Gewhol Fusskraft, namenjena v prvi vrsti pedikerjem. Nedvomno gre za vrhunsko, v praksi neštetokrat potrjeno, kvalitetno blagovno znamko, kjer je razvoj stalnica. Blagovna znamka vsebuje številne izdelke, ki pomagajo tako pri negi nog kot sanaciji določenih bolezenskih in podobnih stanj. Izdelki vsebujejo koži prijazne, zaščitne in negovalne emulzije različnih olj v vodi, ki jih koža lahko vpije (avokadovo, jojoba, karitejevo, pšeničnih kalčkov, ipd.) in naravna eterična olja (rušelj, meta, sivka, evkaliptus, materina dušica, ipd.). Vsebujejo tudi učinkovine kot so izvlečki alg, divjega kostanja (allantoin, sestavina divjega kostanja, ki pospešuje zdravljenje), gel Aloe Vera, bambusov prah, izvlečke medu in ovsa, hialuronsko kislino, cearmide, itd.. Izdelke izbiramo glede na problematiko stopala ali samo za nego in dobro počutje.

Footlogix

Kozmetika za nego nog.

Gerard’s Cosmetics

Blagovna znamka Gerard’s Cosmetics iz Italije je kot prva začela uporabljati cvetne in rastlinske izvlečke, naravne organske in aktivne sestavine za zaščito, vzdrževanje in izboljšanje kože. Kozmetika izhaja iz italijanskih Alp, kjer je zemlja bogata z minerali. Ponujajo specializirane izdelke za vsak tip kože na osnovi čistih naravnih ekstraktov. Uporabljajo najsodobnejše proizvodne metode za izdelavo ne razdražljivih, dermatološko preizkušenih, terapevtskih izdelkov obraza in telesa. Gerardova filozofija je obogatiti življenje ljudi s pomočjo obraznih in telesnih tretmajev in izdelkov, ki vsebujejo čiste naravne učinkovine in povezujejo botanično in farmacevtsko tradicijo. Njihova kozmetika je še posebej uspešna na področju preprečevanja nastanka nepravilnosti in znakov staranja ter zaščite kože pred znaki staranja, ki jih zaradi notranjih in zunanjih dejavnikov (neustrezna prehrana, UV žarki, smog, kajenje, ipd.) ne moremo popolnoma povrniti v prejšnje stanje. Gerard’s so edino podjetje v kozmetični industriji, ki omogoča uporabo embalaže ponovnih polnil krem kot način zmanjševanja okolijskega bremena.

BABOR (Dr.Babor GmbH, Köln Nemčija)

Revolucija v negi kože se je začela odvijati leta 1955, ko je dr. Michael Babor razvil čistilno olje HY-Öl®, ki je pozneje postalo eden od najbolj prepoznavnih izdelkov podjetja. Ustanovitev podjetja Dr. Babor GmbH leta 1956 v Kölnu predstavlja začetek nove dobe v profesionalni kozmetiki. Izdelki kozmetike BABOR so izdelani iz naravnih zdravilnih učinkovin rastlinskega izvora. Zahvaljujoč visoki stopnji čistosti in kakovosti sestavin se je kozmetika BABOR uveljavila kot ena najmočnejših blagovnih znamk v svetu profesionalne kozmetike. Intenzivno raziskovalno delo v lastnem laboratoriju z lastnim razvojem zagotavlja najvišjo kakovost in učinek. Narava je iz znanstvenega vidika izboljšana in dodelana, zato da bi bila učinkovitejša in predvsem koži prijaznejša.
Razvoj izdelkov poteka pod strogim nadzorom, kjer se upošteva skrb za ogrožene rastlinske vrste. Prav tako ni testirana na živalih. Surovine kozmetičnih izdelkov so pridobljene iz organskih izdelkov. Izdelki so redno testirani v neodvisnih in odvisnih dermatoloških laboratorijih.

CHOLLEY

Kozmetika za nego obraza in nego telesa. Priznana kozmetika švicarskega porekla.

Greenik Cosmetics

Blagovno znamko Greenik Cosmetics iz Španije (Badajoz, Španija) uporabljamo za izvajanje postopka Gelish (permanentno lakiranje nohtov).

Relax

tukaj smo za vsa

Za nasvete smo vedno na voljo

Skrb za stranke je vedno na prvem mestu. Z veseljem vam bomo odgovorili na vaša vprašanja.

 

7 + 6 =

Naložbo (izdelavo spletne strani) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Sofinanciranje je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing.